Παροχές

Διατροφή

Το μεσημεριανό στα Εκπαιδευτήριά μας, κινείται με άξονα τη μεσογειακή διατροφή και την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Συγκεκριμένα μέσα στην εβδομάδα φροντίζουμε η διατροφή να περιέχει: ψάρι, μοσχάρι, κοτόπουλο, λαδερά και όσπρια.

Το πρωινό και απογευματινό σνακ των παιδιών του παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου παρέχεται από τον ίδιο τον γονέα. Ωστόσο η μαγείρισα του σχολείου αναλαμβάνει να το ετοιμάσει την στιγμή που θα καταναλωθεί. (φρουτόκρεμα ή φρούτα , φρεσκοστυμμένος χυμός, βραστό αυγό, γιαούρτι κλπ).

Για την παρασκευή των φαγητών μας, η οποία γίνεται καθημερινά, χρησιμοποιούμε αγνά και φρέσκα υλικά.

Συγκεκριμένα, τα λαχανικά είναι, κατά προτίμηση βιολογικά από τον κήπο του σχολείου όταν υπάρχει δυνατότητα, ελαιόλαδο παραγωγής μας, ενώ για την προμήθεια λοιπών πρώτων υλών συνεργαζόμαστε επί μακρόν με τοπικό μανάβικο, τοπικό κρεοπωλείο κλπ.

Ύπνος

Υπάρχει η δυνατότητα τα παιδιά να κοιμούνται στο σχολείο μας (συνήθως το επιλέγουν γονείς για παιδιά ηλικίας 2-3ετών), προκειμένου να μπορούν ξεκούραστα να εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία της μέρας ή λόγω απογευματινών δραστηριοτήτων.

Μεταφορά

Τα σχολικά μας εξυπηρετούν τις εξής περιοχές: Παλλήνη, Κάντζα, Γλυκά Νερά, Γέρακα, Ανθούσα, Ντράφι, Πανόραμα Παλλήνης, Διώνη, Πικέρμι, Αρτέμιδα, Σπάτα, Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Χαλάνδρι, Βριλήσσια.

Τα ωράρια στα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων είναι αρκετά ευέλικτα και διαμορφώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες των γονιών.

Τα σχολικά μας είναι εξοπλισμένα με τις απαραίτητες ζώνες ασφάλειας και καρεκλάκια, όπως ορίζουν οι προδιαγραφές του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Μελέτη

Με το πέρας του ωρολόγιου προγράμματος, οι μαθητές που έχουν επιλέξει το πρόγραμμα Μελέτης, περνούν στα τμήματα μελέτης. Τα τμήματα μελέτης είναι τέσσερα

  • Α΄ δημοτικού
  • Β΄ δημοτικού
  • Γ΄ και Δ΄ δημοτικού
  • Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού

και διαμορφώνονται κάθε χρόνο ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν να παίρνουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία.
Στη μελέτη οι μαθητές, με την καθοδήγηση δασκάλου, φροντίζουν να διεκπεραιώσουν όλες τις γραπτές εργασίες που έχουν για την επόμενη μέρα.
Ο ρόλος της μελέτης είναι να μάθουν τα παιδιά να διαβάζουν μόνα τους, να αυτονομούνται στο διάβασμα, αλλά ακόμα και να μάθουν να εκφράζουν στοχευμένες απορίες.

Ενισχυτική Διδασκαλία

Ο θεσμός της Ενισχυτικής διδασκαλίας, θεσπίστηκε, αναγνωρίζοντας την ανάγκη που προκύπτει σε κάθε μαθητή μέσα στη χρονιά για κάποια ενισχυτικά μαθήματα.

Η ενισχυτική διδασκαλία(εξατομικευμένη) δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες αλλά σε όλους τους μαθητές.

Τα μαθήματα αυτά γίνονται από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό, κατόπιν συνεννοήσεως με τους γονείς, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με την αδυναμία που πρέπει να καλυφθεί.

Αθλήματα

Τα αθλήματα που παρέχονται στα Εκπαιδευτήριά μας είναι τα εξής: Τέννις, Μπάσκετ, Βόλλευ, Ποδόσφαιρο, Κολύμβηση, Πολεμικές Τέχνες, Μπαλέτο, Ρυθμική, Υoga.

Τα τμήματα των αθλημάτων, διαμορφώνονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τη δυναμική που διαμορφώνεται από τις συμμετοχές που δηλώνονται για κάθε άθλημα.

Εξωσχολικές δραστηριότητες

Διοργανώνονται επισκέψεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα σε χώρους όπως: μουσεία, θέατρα, διαδραστικές εκθέσεις, πάρκα, εθελοντικές δράσεις.

Περαιτέρω, για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας οργανώνονται και εντός του σχολείου προγράμματα πολιτιστικής καλλιέργειας και δράσης, όπως θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια.

Ασφαλιστική κάλυψη

Τα παιδιά ασφαλίζονται κατά τη διάρκεια της διαδρομής, της παραμονής τους στο σταθμό και για κάθε εξωσχολική δραστηριότητα.

Ξενόγλωσση εκπαίδευση

Η εκμάθηση αγγλικών στο σχολείο μας αρχίζει από το προνήπιο και η επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας (γαλλικά ή γερμανικά) από την Γ΄ τάξη του δημοτικού.

Ενημέρωση Γονέων

Στο σχολείο μας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία με τους γονείς και στην παρακολούθηση των παιδιών. Διοργανώνονται Σχολεία Γονέων, Αυτοτελή Σεμινάρια ενώ συνεργαζόμαστε και με εξωτερικούς παιδοψυχολόγους, λογοθεραπευτές και ειδικούς επιστήμονες.

Υγεία

Πέραν της ειδικής εκπαίδευσης ανά ηλικία σε θέματα υγιεινής, το σχολείο μας παρέχει μηνιαία ιατρική παρακολούθηση και ετήσιο οδοντιατρικό έλεγχο για όλα τα παιδιά του σχολείου.

Στα εκπαιδευτήρια δίνουμε έμφαση και στα θέματα ψυχοσωματικής και συναισθηματικής ανάπτυξης, συνεργαζόμαστε με κέντρα ψυχικής υγείας κλπ.

To top