Το σχολειό μας

Ιστορικό

Πριν από σαράντα περίπου χρόνια, το 1976, η βρεφονηπιαγωγός Βούλα Καλάνδρου, δημιούργησε μια τρυφερή οικογενειακή αγκαλιά για παιδιά προσχολικής ηλικίας σε μία μικρή μονοκατοικία στην Αγία Παρασκευή.

Στην αρχή λειτούργησε ως πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός ενώ αργότερα, το 1989 μεταφέρθηκε μέσα σ’ ένα καταπράσινο χώρο στην Παλλήνη, σε πανέμορφο, άνετο και λειτουργικό ιδιόκτητο κτίριο.

Η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου, από το 1998, ενδυναμώνει τα όνειρά μας και μας τροφοδοτεί να συνεχίσουμε με ζήλο να υπηρετούμε τις ανάγκες και τις προσδοκίες των παιδιών μας.

Σήμερα

Τη διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Καλάνδρου σήμερα έχουν αναλάβει τα παιδιά της, Παναγιώτης, Δήμητρα και Γιάννα.

Ο γιος της, Παναγιώτης Κάλανδρος, παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας, ως νεότερος υπήρξε αθλητής και αργότερα προπονητής πετοσφαίρισης στην τοπική ομάδα της Παλλήνης, ασχολείται με τα εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν στους παιδαγωγούς και στους γονείς.

Η Δήμητρα Καλάνδρου, με σπουδές στη δημοτική εκπαίδευση και Master στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια, με την ιδιότητα της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου και ως δασκάλα της Γ΄ δημοτικού. Η Γιάννα Καλάνδρου, σπούδασε κι αυτή δασκάλα Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ασχολείται με τη διοίκηση του σχολείου, με ζητήματα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οικονομικής διαχείρισης.

“Ως συνεχιστές της οικογενειακής επιχείρησης, επικεντρωθήκαμε στο να καταφέρουμε να συνδυάσουμε το παραδοσιακό σχολείο με τις νέες τάσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης, συμμεριζόμενοι τις αγωνίες και τις δυσκολίες του σημερινού γονέα.

Η φιλοσοφία και οι στόχοι μας

Στόχος του σχολείου μας είναι, πρωτίστως η συναισθηματική εξέλιξη των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με τη γνώση που πρέπει να αφομοιώσουν, ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξής τους.

Είναι βέβαιο πως τα παιδιά μπορούν να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους όταν βρίσκονται σε ένα περιβάλλον που νιώθουν ασφάλεια και προϋπόθεση είναι η συναισθηματική σταθερότητα.

Στο σχολείο μας οργανώνεται και λειτουργεί με απόλυτη συνεργασία και υπευθυνότητα, η σχολική δράση που οδηγεί στην κατάκτηση της χαράς και της γνώσης.

Έτσι ήρεμα και μεθοδικά οδηγούνται στην εποικοδομητική μάθηση, την επινοητικότητα και δημιουργικότητα, το σεβασμό και την πρωτοβουλία.

Ο πυρήνας της φιλοσοφίας μας … είναι η αγάπη!!

Λειτουργία

Τα εκπαιδευτήρια «Βούλα Καλάνδρου» εκτείνονται σε μια κατάφυτη έκταση 5,5 στρεμμάτων στην Παλλήνη, σε κτίριο 1.200 τ.μ. με χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους για να φιλοξενούν παιδιά (2,5 έως 12 ετών) χαρίζοντας τους ένα ασφαλές και οικογενειακό περιβάλλον.

Στους χώρους μας λειτουργούν, σύμφωνα με τις προδιαγραφές λειτουργίας του υπουργείου υγείας και πρόνοιας, τις πιστοποιήσεις από την πολεοδομία, την πυροσβεστική υπηρεσία και κάθε αρμόδιο φορέα ελέγχου, παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.

Οι εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ύπνου για τα νήπια, τραπεζαρία, αίθουσα χορού και πολύτεχνης έκφρασης, αίθουσα εξατομικευμένης διδασκαλίας, αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, τέννις, ποδοσφαίρου, πισίνα εξωτερικού χώρου), προαύλιοι χώροι, παιδική χαρά για νήπια, τουαλέτες νηπίων και όλοι οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι.

Τα εκπαιδευτήριά μας εξυπηρετούν τις περιοχές: Παλλήνη, Κάντζα, Γλυκά Νερά Γέρακα, Ανθούσα, Ντράφι, Πανόραμα Παλλήνης, Διώνη, Πικέρμι, Αρτέμιδα, Σπάτα, Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Χαλάνδρι, Βριλήσσια

Ωράριο

Ο παιδικός σταθμός λειτουργεί έντεκα (11) μήνες συνεχόμενους, Σεπτέμβριο με Ιούλιο, παραμένει κλειστός τον Αύγουστο και στις προβλεπόμενες για όλους αργίες.

Το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο λειτουργούν όπως προβλέπεται από το Υπουργείο Παιδείας (αργίες νηπιαγωγείου και δημοτικού).

Αργίες

 • 1 Ιανουαρίου
 • 2 Ιανουαρίου
 • 6 Ιανουαρίου
 • Καθαρή Δευτέρα
 • 25η Μαρτίου
 • Μ. Παρασκευή
 • 2η μέρα του Πάσχα
 • 3η μέρα του Πάσχα
 • Πρωτομαγιά
 • Αγίου Πνεύματος
 • 26 Οκτωβρίου
 • 28 Οκτωβρίου
 • 24 Δεκεμβρίου
 • 25 Δεκεμβρίου
 • 26 Δεκεμβρίου
 • 31 Δεκεμβρίου

Ο παιδικός σταθμός είναι ανοικτός Δευτέρα έως Παρασκευή με ευέλικτο ωράριο ανταποκρινόμενοι στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των εργαζόμενων γονιών. Παρέχεται καθημερινά μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό, και υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα ύπνου.

Το Νηπιαγωγείο ξεκινά στις 08:00 και τελειώνει στις 14:00. Εντός του ωραρίου διεκπεραιώνεται το πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας, εμπλουτισμένο με έντυπο υλικό των Εκπαιδευτηρίων μας. Μετά τις 14:00 υπάρχει τμήμα φύλαξης, δημιουργικής απασχόλησης για τους γονείς που επιθυμούν διευρυμένο ωράριο.

Το Δημοτικό Σχολείο ξεκινάει στις 8:30 για όλες τις τάξεις του δημοτικού. Για την Α’ και Β’ δημοτικού τα μαθήματα ολοκληρώνονται στη 13:20, ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις τα μαθήματα ολοκληρώνονται στις 14:20.

Από τις 14:30 μέχρι τις 16:30 λειτουργεί τμήμα μελέτης, για τα παιδιά που το επιθυμούν. Τα τμήματα μελέτης χωρίζονται σε 4 τμήματα ( Α’ δημοτικού, Β’ δημοτικού, Γ’ και Δ’ δημοτικού, Ε’ και Στ’ δημοτικού) και επιτηρούνται από δασκάλους.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, τα παιδιά διεκπεραιώνουν κυρίως όλες τις γραπτές τους εργασίες και ο ρόλος των δασκάλων είναι περισσότερο ελεγκτικός παρά παρεμβατικός, με σκοπό να αυτονομηθούν τα παιδιά όσον αφορά στο διάβασμά τους.

Οι συνεργάτες μας

Το προσωπικό που στελεχώνει το σχολείο διαθέτει εμπειρία και παιδαγωγική αντίληψη.

Περαιτέρω παρέχεται υψηλό επίπεδο φροντίδας το οποίο διασφαλίζεται τόσο από τον αριθμό του απασχολούμενο προσωπικού όσο και από την εξειδίκευσή τους.

Πιο συγκεκριμένα με στόχο την αμέριστη ενασχόληση των παιδαγωγών μας αποκλειστικά με το εκπαιδευτικό τους έργο, το σχολείο μας απασχολεί προσωπικό για κάθε επιμέρους εργασία όπως γραμματειακή υποστήριξη, μαγειρική, καθαρισμός κτιρίων και χώρων, οδηγοί και συνοδοί, επιμέλεια εξωτερικών χώρων και κηπουρική.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είναι άρτια εξειδικευμένοι και φροντίζουμε για τη συνεχή εκπαίδευση και ενημερωσή τους σε θέματα που άπτονται του συνόλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας (σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι, χρήση πολυμέσων, ψυχοσυναισθηματικής προσέγγισης).

Επίσης τα εκπαιδευτήριά μας συνεργάζονται με εξειδικευμένους εξωτερικούς συμβούλους όπως : παιδίατρο, παιδο-οδοντίατρο, παιδοψυχολόγο, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια και εξειδικευμένα κέντρα ψυχικής υγείας κλπ.

To top